Moja Bioresonanca, Cesta na brdo 85, 1000 Ljubljana
041 651 573
041 651 573
 
Prihranite čas in denar
 
Hitrejši in učinkovitejši rezultati
 
Udobje
 
Energijsko obogatena voda

Kronične bolezni


Kronične bolezni so v strašljivem porastu: vnetne bolezni črevesja, avtoimunska obolenja, artritisi, nevrološke bolezni, diabetes, hipertenzija, debelost, avtizem in druge. Predstavljajo že več kot 80 % vseh bolezni in potekajo drugače kot akutne bolezni. Pri slednjih imamo takojšen znak, da je nekaj narobe, morebiti v obliki vročine, potenja in slabosti. Ko to preležimo smo večinoma v redu. Žal pri kroničnih boleznih ni tako preprosto. Gre za zelo dinamičen proces, ki traja leta in leta. Naše napake, slabe odločitve in tudi nevednost kot so škodljiva, neustrezna hrana, stres, zdravila, cepljenje, antibiotiki, kajenje, alkohol, različni toksini, pomanjkanje spanca in druge se kopičijo v našem telesu skozi več let. V tem procesu nam sicer telo na vsake toliko časa da kakšen opozorilni znak kot je glavobol, bolečina v sklepih, utrujenost, oslabelost, izbruh ekcemov, oslabel imunski sitem, težave s prebavo, vendar na te znake običajno ne damo kaj dosti pozornosti, misleč, saj bo že izginilo. Temu se lahko pridružijo še infekcije (tipične so npr. virusne), ki stanje še poslabšajo in kronična bolezen v nas počasi »raste«, slabi imunski sistem in seveda nas - krade nam energijo ter vitalnost.

Ko kronična bolezen pride na plan v hujši obliki, torej bolečini, ji namenimo več pozornosti, zelo pogosto pa se zgodi, da se z napačnim pristopom kot je npr. zdravljenje s kortikosteroidi in antibiotiki stanje samo še poslabša. Zdravila zelo oslabijo imunski sitem, porušijo črevesno floro, veliko bolj postanemo dovzetni za alergije in v našem telesu praktično ves čas poteka vnetje. To je že pravo alarmantno stanje. Znajdemo se v začaranem krogu, ko več ne vemo kaj bi. Procesi razstrupljanja zaradi vse večje obremenjenosti organov, medceličnine, limfnega sistema in drugih sistemov v telesu počasi odpovedujejo in postajamo vse bolj obremenjeni. Ta faza se že kaže z bolečinami v sklepih in hrbtenici, saj se tu kopičijo toksične snovi, ki jih ne uspemo izločiti. Psihološko neravnovesje je seveda le še ena logična posledica takega stanja.
Kronične bolezni so lahko s pravilnim pristopom obvladljive: odkriti je potrebno celotno stanje v telesu, medsebojne povezave povzročiteljev, toksične bremenitve, morebitne kronične infekcije in temu primerno postaviti ustrezen terapevtski ter prehranski načrt. Cilj celostnega zdravljenja kroničnih bolezni je spodbuditi samozdravljenje organizma in spraviti telo v ponovno ravnotežje. Tako kot proces obolevanja, je tudi proces zdravljenja zelo dinamičen in zahteva integrativni pristop.
Za dodatna vprašanja in rezervacijo termina
pokličite 041 651 573 ali kliknite tukaj.