Moja Bioresonanca, Cesta na brdo 85, 1000 Ljubljana
041 651 573
041 651 573
 
Prihranite čas in denar
 
Hitrejši in učinkovitejši rezultati
 
Udobje
 
Energijsko obogatena voda

Alergije in imunski sistem

Alergije se razvijejo zaradi pogostega stika z antigenom (telesu tujo snovjo). V principu je lahko alergen karkoli – beljakovine in druge spojine v hrani, naravne snovi v zraku (pelodi, dlake, izločki živali, vlakna …), umetne snovi (pesticidi, težke kovine, amalgam, različne kemikalije …), mikroorganizmi ter njihovi izločki.

Alergija pomeni pretiran, nenormalen odziv telesa na neko snov, s katero se telo pogosto sreča v nenormalnih razmerah imunskega sistema. Alergije so običajno sekundarnega nastanka, kar pomeni, da se imunski sitem začne odzivati alergično, kadar je telo preveč obremenjeno, polno odpadnih snovi, izločevalni organi ne uspevajo vsega izločati … V klasični imunologijo ločimo 4 tipe alergijskih reakcij in najbolj znana je alergija tipa I (atopija/anafilaksija), pri kateri nastajajo protitelesa razreda IgE in jih na krvnih testiranjih lahko odkrijejo.

Pri večini kroničnih alergikov na hrano protiteles IgE ni, zato uradna medicina razglasi, da zdravstvene težave niso alergičnega značaja. Kar je daleč od resnice. Energijska medicina ima na alergije popolnoma drugačen pogled. Alergijski zapisi pri posamezniku delujejo kot sprožitelji oz. »stikala«, ob katerih posameznik na neko snov odreagira alergično. Bioresonančna protialregijska terapija izbriše tak alergijski zapis. Posledica je, da se alergijska reakcija ne more več sprožiti. To seveda ne pomeni, da se nikoli več ne bo mogla sprožiti, saj se zapis lahko ponovno zapiše. Cilj bioresonance je vsekakor celostno okrepiti imunski sistem in se prav tako sistemsko in integrativno lotiti imunskih pomanjkljivosti in kroničnih bremenitev posameznika. Na tak način se lahko v primeru alergij in imunskih pomanjkljivosti najbolje pomaga pacientu.
Alergije in imunski sistem
Imunski sistem je ključen za zdravje
Imunski sistem je naš obrambni sistem, ki nas varuje pred vdorom tujkov kot so bakterije, virusi, glive in strupi, katerim smo vsakodnevno izpostavljeni. Je pomembna celota različnih specializiranih celic, tkiv in organov, ki za svoje delovanje potrebujejo ravnovesje. Le tako lahko skrbijo za ustrezen imunski odgovor, to je prepoznavanje, presnova in odstranjevanje tujkov iz organizma. Imunski sistem je sestavljen iz limfatičnih organov (kostni mozeg, priželjc, vranica, bezgavke, limfatično tkivo sluznic) in limfocitov, posebnih imunskih celic.

Svoje telo vsakodnevno izpostavljamo prevelikemu stresu: predelana, z vitamini in minerali osiromašena hrana, pomanjkanje gibanja in prostega časa, hiter tempo življenja in prevelik čustven stres so le nekateri od dejavnikov, ki slabijo naš imunski sistem. Prvi znaki zmanjšane imunske odpornosti so utrujenost in izčrpanost, ki se predvsem ob menjavi letnih časov s toplejših na hladnejše, kaj hitro sprevržejo v pogoste okužbe in bolezenska stanja. Ob oslabelem n/ali preobremenjenem imunskem sistemu pridejo na plano razne okužbe, alergije, avtoimunske  in kronične bolezni.

Od zdravstvenega stanja imunskega sistema je odvisno, kako bomo reagirali na določene bremenitve. Na eni strani celični imunski odziv (poznan tudi kot Th1) sproži akutni vnetni odziv, medtem ko protitelesni, humoralni imunski odziv (poznan kot Th2) sproži alergijske in avtoimunske reakcije. Lahko torej vidimo, kako lahko na podlagi delovanja imunskega sistema sklepamo, kje tičijo težave številnih sodobnih bolezni. Zelo pomembno je doseči stanje medsebojnega ravnovesja obeh funkcionalnih delov imunskega sistema, kar bo omogočilo normalno, ravnovesno delovanje organizma na mnogih področjih. To je zelo pomemben del bioresonančnih terapij.

Za dodatna vprašanja in rezervacijo termina
pokličite 041 651 573 ali kliknite tukaj.